Den Grønne Plads og Trappen

Havne- og handelsområdet i Hirtshals er knyttet sammen af ”Den Grønne Plads” og ”Trappen”, der ligger for enden af byens gågade og forbinder byens høje beliggenhed med havnens lave.

 

Den Grønne Plads

Den Grønne Plads er med sine klare, geometriske former en pause fra byens tumult, men den peger samtidig med sine bådformede bassiner hen mod havnen, der ligger nedenfor. I bassinerne høres bølgebrus afhængig af vejret. Fra pladsen er der panoramaudsigt over Vesterhavet, og tankerne kan drage på langfart.

Nordstjernepladsen – opholds- og udsigtsplads med monolitisk stjernefigur.

Grønsværklit – skrænten er udformet for at øge livsgrundlaget for sjældne planter og dyrearter: Havtorn, hjelme, blodrød storkenæb og sortbrun blåfugl.

Bænki – læhjørnet med havdyret (bronze/arkæologisk fund)

Berlinermuren – er fjernet for at åbne for sti og grønsværklit.

Vestre kvartcirkelplads – opholds- og udsigtsplads med strandet amerikansk skulptur.

Østre klitplads – opholds- og udsigtsplads med strandede monumenter og med New Pentagon (granitplateau/årets bænk) samt trawlerne, digt af Søren Ulrik Thomsen (1987)

 

Trappen

Trappen, som er formet som et bølgeslag, er internationalt kendt. Den giver en række spændende oplevelsesmuligheder. Trappen deles omkring en ”mole” i to løb i hver sin retning med 66 trin på det østlige og 60 trin på det vestlige løb. Fra ”bølgetoppene” er der utallige udsigtsmuligheder. På molen har skulpturgruppen Scott opført en skulptur, der er formet som en snemand og en farverig glasmosaik.

 

Lille Teknonisk Plads

På Karens Plads i Hjørringgade, ligger ”Lille Tektonisk Plads”, et kunstværk af Claus Ørntoft der blev indviet i 2016. Læs mere her 

Foto: Joan Grønfeldt

 

Den Grønne Plads er opført af billedkunster Dorte Dahlin i 1993.

Trappen er opført af billedkunstner Dorte Dahlin og billedhugger Mogens Møller i 1997

Trappen er udvidet af Dorte Dahlin i samarbejde med Mogens Møller, 2019 (indviet 22. juni 2019)

Fotograf Niels Fabæk

FIND VEJ

Skagerakvej 2,
9850 Hirtshals

Login Hirtshals handel & erhverv